[+] [a] [-]
Άλλες σχετικές ειδήσεις Σχόλια
Το
γιαούρτι είναι ένα από τα πιο πετυχημένα ελληνικά προϊόντα τα οποία έχουν κάνει
γνωστή την χώρα μας, για την ποιότητα των προϊόντων της, σε ολόκληρο τον κόσμο.
Η
κυβέρνηση των ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ - ΑΝ.ΕΛ
τροποποιεί τον Κώδικα Τροφίμων και Ποτών με βάση την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ και
επιτρέπει, εκτός από νωπό γάλα, ναμπορούν να χρησιμοποιούνται και άλλα είδη
γάλακτος για την παρασκευή γιαουρτιού. Το επικίνδυνο σε αυτή την υπόθεση είναι
ότι φαίνεται πως η κυβέρνηση έχει αποδεχτεί την χρησιμοποίηση σκόνης γάλακτος
για την παρασκευή ελληνικού γιαουρτιού. Αυτή η ενέργεια θα αποδυναμώσει τελείως
τις ελληνικές γαλακτοβιομηχανίες αλλά πολύ περισσότερο τις οικογενειακές
παραδοσιακές μονάδες παραγωγής γιαουρτιού, οι οποίες δεν θα μπορέσουν να
ανταπεξέλθουν στον ανταγωνισμό με τα φθηνά εισαγόμενα γαλακτοκομικά προϊόντα.
Bάσει των ανωτέρω
Ερωτάται
ο κ.κ. Υπουργός
- Πώς
προτίθεστε να λειτουργήσετε σχετικά με την απορρόφηση του Ελληνικού γάλακτος
από τους κτηνοτρόφους, αφού σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τύπο θα κάνετε νόμιμη
την χρησιμοποίηση σκόνης γάλακτος για την παρασκευή ελληνικού γιαουρτιού;
- Με
ποιες ενέργειες θα προστατεύσετε το ισχυρό <<brand name >> του ελληνικού γιαουρτιού
στο εξωτερικό;
Ο ερωτών Βουλευτής
Αναστάσιος Μεγαλομύστακας
Βουλευτής Ν. Σερρών
Σου άρεσε; κάνε και εσύ Like στην αμερόληπτη ενημέρωση!