Μέλη

Username
Password
Να με θυμάται

Αναστάσιος Μεγαλομύστακας: «Σχετικά με την παρασκευή ελληνικού γιαουρτιού από σκόνη γάλακτος»

Αναρτήθηκε: Apr 11, 2016 από serrestv2 στην κατηγορία: Αγροτικά προβολές: 340 Tags (Λέξεις κλειδιά):
[+] [a] [-] Άλλες σχετικές ειδήσεις Σχόλια

Το γιαούρτι είναι ένα από τα πιο πετυχημένα ελληνικά προϊόντα τα οποία έχουν κάνει γνωστή την χώρα μας, για την ποιότητα των προϊόντων της, σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η κυβέρνηση των ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ - ΑΝ.ΕΛ τροποποιεί τον Κώδικα Τροφίμων και Ποτών με βάση την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ και επιτρέπει, εκτός από νωπό γάλα, ναμπορούν να χρησιμοποιούνται και άλλα είδη γάλακτος για την παρασκευή γιαουρτιού. Το επικίνδυνο σε αυτή την υπόθεση είναι ότι φαίνεται πως η κυβέρνηση έχει αποδεχτεί την χρησιμοποίηση σκόνης γάλακτος για την παρασκευή ελληνικού γιαουρτιού. Αυτή η ενέργεια θα αποδυναμώσει τελείως τις ελληνικές γαλακτοβιομηχανίες αλλά πολύ περισσότερο τις οικογενειακές παραδοσιακές μονάδες παραγωγής γιαουρτιού, οι οποίες δεν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στον ανταγωνισμό με τα φθηνά εισαγόμενα γαλακτοκομικά προϊόντα.

 

Bάσει των ανωτέρω

Ερωτάται ο κ.κ. Υπουργός

 

-  Πώς προτίθεστε να λειτουργήσετε σχετικά με την απορρόφηση του Ελληνικού γάλακτος από τους κτηνοτρόφους, αφού σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τύπο θα κάνετε νόμιμη την χρησιμοποίηση σκόνης γάλακτος για την παρασκευή ελληνικού γιαουρτιού;

 

-  Με ποιες ενέργειες θα προστατεύσετε το ισχυρό <<brand name >> του ελληνικού γιαουρτιού στο εξωτερικό;

  

Ο ερωτών Βουλευτής

 Αναστάσιος Μεγαλομύστακας

Βουλευτής Ν. Σερρών




Σου άρεσε; κάνε και εσύ Like στην αμερόληπτη ενημέρωση!

Σχολιάστε αυτό το Video

Το όνομά σας:


Το σχόλιό σας:


Επιβεβαίωση:



* Το σχόλιό σας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 600 χαρακτήρες.

Σχόλια

Σχολιάστε πρώτος αυτό το video.