Μέλη

Username
Password
Να με θυμάται

Πόνος στο στήθος κατά τη βαθιά εισπνοή – Πού μπορεί να οφείλεται

Αναρτήθηκε: Jan 14, 2018 από serrestv2 στην κατηγορία: Τα δικά σου Άρθρα προβολές: 270 Tags (Λέξεις κλειδιά): Πόνος στο στήθος κατά τη βαθιά εισπνοή – Πού μπορεί να οφείλεται
[+] [a] [-] Άλλες σχετικές ειδήσεις Σχόλια

Η ευαισθησία των πνευμόνων ή μια λοίμωξη του αναπνευστικού μπορεί να είναι η αιτία που νιώθετε έναν οξύ πόνο στο στήθος όταν παίρνετε μια βαθιά ανάσα.

Η συχνότητα και η ένταση του πόνου είναι δυνατό να σας υποδείξουν την αιτία του ώστε να αναζητήσετε στη συνέχεια την κατάλληλη θεραπεία.

Εάν ο πόνος στο στήθος εμφανίζεται μόνο μετά την έντονη σωματική άσκηση ή την έκθεση σε κρύο αέρα, πιθανώς οι πνεύμονές σας παρουσιάζουν ευαισθησία στον κρύο αέρα ή στην αυξημένη ροή αέρα λόγω της γρήγορης αναπνοής κατά τη γυμναστική. Ένα ζεστό ρόφημα μετά την προπόνηση είναι στην περίπτωση αυτή αρκετό για να υποχωρήσει η ενόχληση.

Εάν ο πόνος εμφανίζεται συχνότερα, ακόμη και τις ώρες χαλάρωσης, το σύμπτωμα υποδεικνύει κάποιο σοβαρότερο πρόβλημα που χρήζει ιατρικής παρέμβασης. Ίσως έχει εκδηλωθεί φλεγμονή στους πνεύμονες ή στην καρδιά, ενώ δεν αποκλείεται ο πόνος να οφείλεται σε τραυματισμό των πλευρών, σε κρίση άσθματος ή και λοίμωξη των πνευμόνων (π.χ. πνευμονία).

Πότε να ανησυχήσετε
Άμεση ιατρική βοήθεια και μετάβαση στο πλησιέστερο νοσοκομείο συνιστάται σε περίπτωση που η επίπονη αναπνοή συνοδεύεται από συμπτώματα όπως η απώλεια των αισθήσεων, η δύσπνοια, η γρήγορη αναπνοή, το αίσθημα πνιγμού, ο πόνος στο στήθος, η πνευματική σύγχυση, η έντονη εφίδρωση, το χλωμό δέρμα, η ζαλάδα και ο πυρετός.

Ο γιατρός μπορεί να διαπιστώσει την ακριβή αιτία του πόνου με μια σειρά από εξετάσεις που περιλαμβάνουν την ακτινογραφία, την αξονική τομογραφία, την αιματολογική ανάλυση και την ανάλυση ούρων, το ηλεκτροκαρδιογράφημα, το ηχοκαρδιογράφημα, η παλμική οξυμετρία και η εξέταση της πνευμονικής λειτουργίας.

medicalnews.gr


Σχολιάστε αυτό το Video

Το όνομά σας:


Το σχόλιό σας:


Επιβεβαίωση:



* Το σχόλιό σας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 600 χαρακτήρες.

Σχόλια

Σχολιάστε πρώτος αυτό το video.