Μέλη

Username
Password
Να με θυμάται

Υπάρχει βαθύτερη ουσία, από το copyright του ονόματος “Μακεδονία”

Αναρτήθηκε: Jan 27, 2018 από serrestv2 στην κατηγορία: Ελλάδα προβολές: 408 Tags (Λέξεις κλειδιά): Υπάρχει βαθύτερη ουσία, από το copyright του ονόματος “Μακεδονία”
[+] [a] [-] Άλλες σχετικές ειδήσεις Σχόλια
  • Για τον καθηγητή διεθνούς Δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθήνας, Άγγελο Συρίγο, το κράτος των Σκοπίων δεν εμφανίζει αλυτρωτική διάθεση εναντίον της Ελλάδας, αλλά επεκτατισμό! Μερικοί, μάλλον, δεν έχουν αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης και συνεχίζουν να παίζουν με τις λέξεις. Αυτό κάνουν και με το ζήτημα της ονομασίας του γειτονικού κρατιδίου.
  • Οι Σκοπιανοί, λοιπόν, θέλουν να «επεκταθούν» προς νότο, γιατί, πολύ απλά, τους αρέσουν η θάλασσα, ο ήλιος και οι παραλίες της Χαλκιδικής! Όχι γιατί αισθάνονται Μακεδόνες και γιατί επιδιώκουν να «απελευθερώσουν» τους αδελφούς τους Μακεδόνες, που ζούνε, ως μειονότητες, στο ελληνικό και στο βουλγαρικό κομμάτι του διαιρεμένου μακεδονικού κράτους. Το ερώτημα είναι, για ποιες μακεδονικές μειονότητες μιλάνε; Για σλάβους που εξελληνίστηκαν και εκβουλγαρίστηκαν, αντίστοιχα, ή για τους Έλληνες και τους Βουλγάρους, που κατοικούν στις περιοχές της βόρειας Ελλάδας και του Πιρίν;
  • Πρέπει να καταλάβουν, ο καθηγητής, οι κυβερνώντες και όσοι άλλοι σκέφτονται όπως αυτοί, ότι η αντίδραση που υπάρχει στην Ελλάδα, δεν είναι για το ποια πλευρά θα έχει το copyright της «Μακεδονίας», αλλά ότι τα Βαλκάνια δεν είναι «σκακιέρα», για να παίζουν, οι φερόμενες ως «μεγάλες δυνάμεις», είτε πολιτικές, είτε οικονομικές, είτε θρησκευτικές, είτε εθνικές, παρτίδες σκάκι εις βάρος των βαλκανικών κρατών και λαών.
  • Ο διαμελισμός της Γιουγκοσλαβίας είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα αυτής της στρατηγικής, του «διαίρει και βασίλευε». Εάν υπήρχε, σήμερα, η Γιουγκοσλαβία, δεν θα υπήρχαν ζητήματα εθνικισμού, αλυτρωτισμού, επεκτατισμού, ή όπως αλλιώς θέλετε να τα ονομάστε. Είναι προφανές, ότι επιχειρείται μία αναδιάταξη των συνόρων στα Βαλκάνια. Οι «ισχυροί» προσπαθούν να «τεμαχίσουν» τα κράτη και να ελέγξουν τα «κομμάτια», είτε εντάσσοντάς τα στο ΝΑΤΟ, είτε στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το «μωσαϊκό» των θρησκειών, των πολιτισμών και των εθνοτήτων στα Βαλκάνια, είναι το «βούτυρο στο ψωμί τους». Αρκεί να υποδαυλίσουν μία “διαφορά” και η φωτιά άναψε!
  • Εδώ έπρεπε, κατά τη γνώμη μας, η Ελλάδα να δείξει αυτό που λένε οι πολιτικοί της. Ότι αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και ηγέτιδα δύναμη, όχι με τον στρατιωτικό όρο, στο βαλκανικό χώρο. Ότι είναι εγγυήτρια δύναμη, για τη δημιουργία μιας ισχυρής βαλκανικής συμμαχίας, που θα αποτρέπει τις ξένες επεμβάσεις.
  • Βεβαίως και θέλουμε το κράτος των Σκοπίων να αποκτήσει μία ονομασία και να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όχι γιατί φοβόμαστε, όπως είπε ο καθηγητής, τον μεγαλοϊδεατισμό της Βουλγαρίας και της Αλβανίας, αλλά για να σταματήσουν, επιτέλους, αυτές οι ωμές παρεμβάσεις των ξένων συμφερόντων, οι εθνικές εξάρσεις και τα πάθη.
  • Γιατί, όταν ένα κράτος είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν μπορεί να συνεχίσει να «πουλάει τρέλα», αλυτρωτισμό και εθνικισμό, απέναντι στον εταίρο του και να ονειρεύεται… τις παραλίες της Χαλκιδικής. Δυστυχώς, οι κυβερνώντες την Ελλάδα, στην πράξη, συμπεριφέρονται ακριβώς αντίθετα με τα λόγια τους. Δηλαδή, σαν να μην είναι η Ελλάδα ο πυλώνας σταθερότητας και η εγγυήτρια δύναμη, για την αρμονική συνύπαρξη των λαών στη βαλκανική χερσόνησο. Αλλά, ένας ανίσχυρος διαπραγματευτής.
k-tipos.gr
 
 Σου άρεσε; κάνε και εσύ Like στην αμερόληπτη ενημέρωση!

Σχολιάστε αυτό το Video

Το όνομά σας:


Το σχόλιό σας:


Επιβεβαίωση:



* Το σχόλιό σας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 600 χαρακτήρες.

Σχόλια

Σχολιάστε πρώτος αυτό το video.