Μέλη

Username
Password
Να με θυμάται

Exxon Mobil, Κρήτη και Κύπρος - Γράφει ο Νίκος Λυγερός

Αναρτήθηκε: May 21, 2018 από serrestv2 στην κατηγορία: Τα δικά σου Άρθρα προβολές: 222 Tags (Λέξεις κλειδιά): Exxon Mobil, Κρήτη και Κύπρος - Γράφει ο Νίκος Λυγερός
[+] [a] [-] Άλλες σχετικές ειδήσεις Σχόλια

Ενώ είμαστε ακόμα στη φάση της επιλογής εκ μέρους της Ελλάδας που διαρκεί 60 ημέρες για τις θαλάσσιες περιοχές Ιόνιο, Δυτικά Κρήτης και Νοτιοδυτικά Κρήτης, ήδη βγαίνουν αποτελέσματα από τις έρευνες που δείχνουν ότι Νότια της Κρήτης υπάρχουν κοιτάσματα – στόχοι.

Βέβαια για τους ειδικούς δεν είναι μια έκπληξη αφού οι αναγκαίες συνθήκες του διαγωνισμού υδρογονανθράκων προβλέπουν την αγορά των σεισμικών δεδομένων πριν εκδηλωθεί η υποψηφιότητα της εταιρείας. Έτσι κάθε εταιρεία που συμμετέχει στον διαγωνισμό ξέρει από πριν αν έχουν εντοπιστεί κοιτάσματα – στόχοι.

Όμως ακόμα και για τους ειδικούς, το γεγονός ότι υπάρχει πια επίσημα αναφορά και στα ΜΜΕ για 16 στόχους, είναι μια καινοτομία διότι συνήθως περιμένουν την τελευταία στιγμή. Τώρα είναι βέβαια κι ένας τρόπος να φανεί ότι υπάρχουν αντικειμενικά στοιχεία και ότι ο διαγωνισμός πρέπει να προχωρήσει προς όφελος όλων δηλαδή της Ελλάδας αλλά και της κοινοπραξίας Exxon Mobil, Total και Ελληνικά Πετρέλαια.

Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τις έρευνες της Exxon Mobil στην Κυπριακή ΑΟΖ με έμπρακτο τρόπο αφού έχουν στείλει ήδη τρία πολεμικά πλοία για την ασφάλεια των δυο ερευνητικών σκαφών που έρχονται από την Ελλάδα και το Ισραήλ για να προετοιμάσουν τα δεδομένα για τις γεωτρήσεις που θα γίνουν στη συνέχεια στο θαλάσσιο οικόπεδο 10.

Βλέπουμε λοιπόν ότι η Exxon Mobil κάνει πράξεις και στην Ελλάδα και στην Κύπρο διότι αντιλαμβάνεται ότι πρόκειται να βρει στρατηγικά κοιτάσματα έως υπεργιγαντιαία στις δύο ΑΟΖ τους. Έτσι ακόμα και αυτοί που ποτέ δεν πίστεψαν σε τίποτα για τους υδρογονάνθρακες στις δύο χώρες, τώρα πρέπει να παραδεχθούν όχι μόνο ότι υπάρχουν αλλά και ότι η παρουσία τους έχει μεγάλη οικονομική αξία.

Κατά συνέπεια η όλη κατάσταση αποτελεί ένα καταλυτικό πλαίσιο για την εξέλιξη της γεωοικονομίας του Ελληνισμού αλλά και της γεωπολιτικής του. Γι’ αυτό τον λόγο, θέλουμε δεν θέλουμε έχουμε τώρα προοπτικές που ήταν εντελώς αδιανόητες πριν μερικά χρόνια μόνο.

 

http://www.lygeros.org/articles.php?n=37714&l=gr


 
 Σου άρεσε; κάνε και εσύ Like στην αμερόληπτη ενημέρωση!

Σχολιάστε αυτό το Video

Το όνομά σας:


Το σχόλιό σας:


Επιβεβαίωση:



* Το σχόλιό σας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 600 χαρακτήρες.

Σχόλια

Σχολιάστε πρώτος αυτό το video.