Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο του διασυνοριακού προγράμματος ToCulter και μετά την ολοκλήρωση του επιτυχημένου σεμιναρίου με τίτλο «Spa Management», υλοποιεί στο Σιδηρόκαστρο πρόγραμμα κατάρτισης διάρκειας 100 ωρών με τίτλο «Restaurantand Service Techniques» για την ποιοτική εξυπηρέτηση στα εστιατόρια της περιοχής.
Το σεμινάριο στοχεύει στην εκπαίδευση 20 ατόμων πάνω στην Εστιατοριακή Τέχνη, ώστε να δομηθεί μια άρτια προσφερόμενη υπηρεσία εστίασης βασισμένη στα τοπικά προϊόντα και στα χαρακτηριστικά τους με σκοπό την αναβάθμιση του συνολικού τουριστικού προϊόντος της περιοχής.
Η θεματολογία του σεμιναρίου σχετικά με εστιατορικές τεχνικές περιλαμβάνει:
· Γνωριμία με τοπικά προϊόντα
· Βασικές αρχές οινοποίησης και κατηγορίες οίνου
· Γευσιγνωσία τσίπουρου φρέσκου και παλαιωμένου
· Ειδικά προϊόντα της περιοχής: Τρούφα, άγρια χόρτα, βουβάλι, βουβαλίσια προϊόντα, φυλλωτά (ΠΕΡΕΚ)
· Τροφογνωσία των τοπικών προϊόντων
· Δημιουργία τοπικών εδεσμάτων
· Παρουσίαση σε μορφή buffet των τοπικών εδεσμάτων
· Παρασκευή καφέ και ροφημάτων
· Παραγωγή και παρουσίαση Ελληνικού Πρωινού
Στο πλαίσιο διάδοσης της γνώσης και στο ευρύτερο κοινό, το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τη Διοίκηση των Λουτρών Σιδηροκάστρου ανέλαβε την πρωτοβουλία για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του σεμιναρίου διοργανώνοντας το «Σερραϊκό Τραπέζι» όπου οι εκπαιδευόμενοι θα προετοιμάσουν ένα ειδικό μπουφέ, τον οποίο θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν οι παρευρισκόμενοι μαζί με τους επίσημους καλεσμένους την Πέμπτη 19/07/2018 στις 20:00 στο εστιατόριο των Λουτρών Σιδηροκάστρου.
Πληροφορίες: ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.2. Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. 23210 37865 και 2321045405.
Σου άρεσε;
κάνε και εσύ Like στην αμερόληπτη ενημέρωση!