Μέλη

Username
Password
Να με θυμάται

Περιοδεία Λευτέρη Αβραμάκη στις κοινότητες της Μυρρίνης, της Παλαιοκώμης, του Δραβήσκου και του Μαυρόλοφου.

[+] [a] [-] Άλλες σχετικές ειδήσεις Σχόλια

Τις κοινότητες της Μυρρίνης, της Παλαιοκώμης, του Δραβήσκου και του Μαυρόλοφου επισκέφθηκε την Παρασκευή, 29.05.2021 ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, συνεχίζοντας την προσπάθεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης να βρεθεί δίπλα στους πολίτες και να γίνει άμεσος κοινωνός των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Ο κύκλος αυτός επισκέψεων έχει πρώτιστο σκοπό να αναδείξει ζητήματα του κόσμου της περιφέρειας του Νομού, των ανθρώπων που ζουν στα χωριά και τις κωμοπόλεις, που νιώθουν αδύναμοι, εγκαταλελειμμένοι από την κεντρική εξουσία και χωρίς φωνή, που βλέπουν το μέλλον τους δυσοίωνο, αφού η επαρχία ερημώνει και υποβαθμίζεται μέρα με τη μέρα.

Κατά τη διάρκεια των επισκέψεών του ο Βουλευτής έγινε δέκτης δεκάδων ερωτημάτων αλλά και αναφορών που αγγίζουν μια σειρά ζητημάτων. Κοινοί τόποι της δυσαρέσκειας και των παραπόνων των πολιτών αποτέλεσαν, καθώς πρόκειται για κοινότητες κατά κόρον αγροτικές, η μη λήψη της κορωνοενίσχυσης για μια σειρά καλλιεργειών παρά τις κυβερνητικές δεσμεύσεις, οι καθυστερήσεις στην καταγραφή από τον ΕΛΓΑ των ζημιών που υπέστησαν διάφορες καλλιέργειες από τον παγετό και το χαλάζι, οι καθυστερήσεις στην απονομή συντάξεων, ο αποκλεισμός των ελευθέρων επαγγελματιών από όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία και η αντιμετώπιση της πιθανότητας για λουκέτο των επιχειρήσεων, η εγκατάλειψη των χωριών και η γενικότερη απουσία σχεδίου για την περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας. Κυρίαρχος επίσης είναι ο προβληματισμός για την επόμενη μέρα μετά την πανδημία, καθώς είναι διάχυτη η ανησυχία πώς η χώρα βρίσκεται προ των πυλών της πιο μεγάλης κρίσης στα χρόνια της μεταπολίτευσης, ενώ οι κυβερνητικοί χειρισμοί δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αισιοδοξίας για την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων της κρίσης αυτής.

Αναφορικά με τη διαχείριση της πανδημίας, παρατηρείται ομοίως δυσαρέσκεια αλλά και σύγχυση, αφού ένα μεγάλο μέρος των πολιτών διαμαρτυρόταν για το μακροχρόνιο lockdown, το οποίο έκρινε ως απολύτως αναποτελεσματικό. Επιπλέον, τόνισαν, πως δεν υπήρξε η απαραίτητη ενίσχυση του Ε.Σ.Υ. ώστε να αντέξει στο βάρος της πανδημίας που χτύπησε τόσο δυνατά τη χώρα μας, θεωρώντας αυτό (μη ενίσχυση) ως κύριο παράγοντα για τους 11.500 θανάτους.


Στα πλαίσια της περιοδείας του αυτής ο Λευτέρης Αβραμάκης δήλωσε:


«Ο κόσμος της επαρχίας, των χωριών του Νομού μας, βιώνει εδώ και πολλά χρόνια τη σοβαρή υποβάθμιση του βιοτικού του επιπέδου, μένοντας ουσιαστικά χωρίς προοπτική και εγκαταλελειμμένος στην κρίση και την αποανάπτυξη. Βιώνει επιπλέον και μια σοβαρή αδυναμία να βρει ευήκοα ώτα, που θα ακούσουν και θα αναδείξουν τα προβλήματά του. Ενώ αντιμετωπίζει και την παντελή έλλειψη ενός καθολικού σχεδιασμού για την εκμετάλλευση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της επαρχίας και την περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας. Και δεν χρειάζεται να πάμε μακριά. Παρακολουθήσαμε πριν λίγο καιρό την παρουσίαση του σχεδίου «Ελλάδα 2.0» για την ένταξη της χώρας μας στο Ταμείο Ανάκαμψης. Πρόκειται ομολογουμένως για μια μεγάλη ευκαιρία για την περιφερειακή ανάπτυξη. Κι όμως αυτό το σχέδιο των 4000 και πλέον σελίδων φαίνεται να δίνει ψίχουλα στην περιφέρεια και να κατευθύνει το κύριο μέρος του κεφαλαίου στα αστικά κέντρα και κυρίως τα μεγαλύτερα. Στον αντίποδα αυτού η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με τον διακριτικό τίτλο «Ελλάδα+» θέτει ως προτεραιότητα την ενίσχυση των υποδομών και της οικονομίας της περιφερείας, του κομματιού εκείνου της Ελλάδας που σήμερα πονάει περισσότερο από όλους. Ως Βουλευτής ενός επαρχιακού νομού της Βορείου Ελλάδος, λοιπόν, αυτά θεωρώ κύριες προτεραιότητες της πολιτικής μου. Να σταθώ δίπλα στους πολίτες της επαρχίας και να δώσω τη μάχη μαζί με τους ανθρώπους των χωριών μας ώστε να υλοποιηθεί ένα καθολικό και επαρκές σχέδιο περιφερειακής ανάπτυξης του τόπου μας.»



Σου άρεσε; κάνε και εσύ Like στην αμερόληπτη ενημέρωση!

Σχολιάστε αυτό το Video

Το όνομά σας:


Το σχόλιό σας:


Επιβεβαίωση:



* Το σχόλιό σας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 600 χαρακτήρες.

Σχόλια

Σχολιάστε πρώτος αυτό το video.