Η Περιφέρεια Κεντρικής
Μακεδονίας στο πλαίσιο της πολιτικής της για την προβολή και προώθηση των
προϊόντων της περιοχής, έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να συμμετάσχει
στην 30η DETROP BOUTIQUE 2022 & 10η
ARTOZYMA 2022, που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Εκθεσιακού και
Συνεδριακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, στις 26 με 28 Φεβρουαρίου 2022 στη Θεσσαλονίκη.
Σκοπός της συμμετοχής της
Περιφέρειας είναι η επιπρόσθετη αναγνωρισιμότητα και η ανάδειξη των αγροτικών
τοπικών ποιοτικών προϊόντων της, η ενίσχυση της εξωστρέφειας και διεύρυνσης των
δραστηριοτήτων των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον αγροδιατροφικό
τομέα, η δικτύωση και γνωριμία των επαγγελματιών του κλάδου των τροφίμων και
ποτών με τα προϊόντα και τους παραγωγούς τους, καθώς επίσης η προβολή και
προώθηση της ξεχωριστής Μακεδονικής Κουζίνας, καθιστώντας την έναν από τους
ελλαδικούς πυλώνες της μεσογειακής διατροφής με δυνατότητα απήχησης παγκοσμίως.
Η DETROP BOUTIQUE έχει ως
στόχο να αναδείξει τα καλύτερα delicatessen προϊόντα και τρόφιμα, τόσο από
άποψη ποιότητας όσο και μεθόδων παραγωγής των Ελλήνων παραγωγών. Η έκθεση
προβάλλει την γαστρονομική κουλτούρα της χώρας σε εγχώριους και διεθνείς
αγοραστές (με τους οποίους κλείνονται Β2Β συναντήσεις στη διάρκεια της
έκθεσης), ενώ απευθύνεται σε εμπόρους λιανικής και χονδρικής, αντιπροσώπους
σουπερμάρκετ, ξενοδοχείων, εστιατορίων καθώς και σε καταστήματα deli, οργανικών
προϊόντων και φούρνους.
Πλαισιωμένη από πλήθος
παράλληλων εκδηλώσεων γευσιγνωσίας, συνεδρίων και ημερίδων, η DETROP BOUTIQUE
παρουσιάζει όλες τις καινοτομίες των κλάδων τροφίμων-ποτών. Η έκθεση πραγματοποιείται
παράλληλα με την 10η έκθεση ARTOZYMA που αποτελεί σημείο αναφοράς για τον κλάδο
της αρτοποιίας και της ζαχαροπλαστικής. Στο πλαίσιο της Έκθεσης θα διοργανωθεί
το ιδιαίτερα επιτυχημένο θεματικό σαλόνι Cheese n’ Wine, αναδεικνύοντας
διαφορετικές ετικέτες κρασιών και αποσταγμάτων και την αξία του pairing με
τυροκομικά και άλλα προϊόντα των εκθετών της
DETROP BOUTIQUE. Θα πραγματοποιηθούν επίσης παράλληλες εκδηλώσεις όπως τα FOOD BARS, που αποτελούν ένα μοντέρνο μπακάλικο
στολισμένο με τα προϊόντα των παραγωγών όπου θα
ετοιμάζονται και θα προσφέρονται μπουκιές γευσιγνωσίας.
Η Detrop Boutique και Artozyma 2020
αποτέλεσε σημείο συνάντησης πολλών σημαντικών διεθνών επισκεπτών από 32 χώρες
δίνοντας τη δυνατότητα στους Έλληνες παραγωγούς να έρθουν απευθείας σε επαφή με
εκπροσώπους διεθνών αγορών.
Για την πραγματοποίηση των εκθέσεων, η
Π.Κ.Μ. έχει προβεί σε ενοικίαση ειδικά διαμορφωμένου χώρου, με ειδικής
κατασκευής και ιδιαίτερης αισθητικής περίπτερα, τα οποία καλύπτουν πλήρως τις
ανάγκες προβολής των εκθεμάτων της Περιφέρειας μας.
Πιο συγκεκριμένα, ενδεικτικά ο εξοπλισμός
ανά σταντ (6 τ.μ.) αποτελείται από:
- ΔΑΠΕΔΟ Μοκέτα Alma Elea χρώματος ανοιχτό μπεζ
- ΔΟΜΗ Σύστημα αλουμινίου Octanorm (Η:2.50m)
- ΠΛΗΡΩΣΗ Panels δερματίνης μαύρου χρώματος σε συνδυασμό με OSB
- ΜΕΤΩΠΗ Σύστημα αλουμινίου Octanorm με πλήρωση panels δερματίνης
μαύρου χρώματος
- ΕΠΙΓΡΑΦΗ Επωνυμία εταιρίας σε οβάλ επιγραφή
- ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ Info - αλουμινίου σε συνδυασμό με OSB, ένα σκαμπώ, δύο
ράφια (1,00Χ0,30 μ)
- ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΑ Ενα πολύπριζο 500W δύο θέσεων, τρία HQI
- ΒΙΤΡΙΝΑ 3 γυάλινα ράφια, 1 τεμ.
Στο κόστος συμπεριλαμβάνονται επίσης οι
λειτουργικές δαπάνες των περιπτέρων (παροχή και σύνδεση ρεύματος, νερό,
καθαριότητα, φύλαξη, σύνδεση internet κ.α.), αποκομιδή και απομάκρυνση συσκευασιών
και απορριμμάτων κ.α. Τέλος, παρέχεται η δυνατότητα ενοικίασης έξτρα εξοπλισμού
(τραπέζι, καρέκλες, ψυγείο κ.α.,) με το κόστος να επιβαρύνει τις επιχειρήσεις.
Καθ’ όλη τη διάρκεια των εκθέσεων θα
εξελίσσονται παράλληλες εκδηλώσεις όπως ξεχωριστή εκδήλωση για την προβολή της Μακεδονικής
Κουζίνας, με την υποστήριξη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδος, σε διακριτό
χώρο γευσιγνωσίας με live cooking & tasting event κ.α.
Το ωράριο λειτουργίας της έκθεσης είναι: Σάββατο-Κυριακή
10:00-20:00, Δευτέρα 10:00-18:00 και οι
επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν θα πρέπει να έχουν διασφαλισμένη φυσική
παρουσία εκπροσώπησης των προϊόντων τους καθ' όλη τη διάρκεια της έκθεσης. Τονίζεται
ότι η έκθεση δεν θα έχει εμπορικό χαρακτήρα.
Όσες επιχειρήσεις συμμετέχουν με
ευαλοίωτα προϊόντα (γαλακτοκομικά/τυροκομικά, αλλαντικά, προϊόντα κρέατος κλπ)
καλό θα ήταν να φέρουν το δικό τους ψυγείο. Για όσες επιχειρήσεις ενδιαφέρονται
να νοικιάσουν ψυγείο, το κόστος θα βαρύνει τις ίδιες τις επιχειρήσεις.
Η Περιφερειακή
Ενότητα Σερρών καλεί τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις που θα επιθυμούσαν να
συμμετάσχουν στη συγκεκριμένη έκθεση για να προβάλλουν τα προϊόντα τους μέσα
από το περίπτερο της
Π.Κ.Μ. (σε ξεχωριστό stand 6 τ.μ.), να δηλώσουν συμμετοχή το συντομότερο δυνατό
και όχι αργότερα από
την
Παρασκευή 14
Ιανουαρίου 2022.
Λόγω συγκεκριμένου αριθμού των stand, θα
τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για την διάθεσή τους λαμβάνοντας υπόψη:
- Τον εξαγωγικό χαρακτήρα της επιχείρησης και αν διαθέτει τις
απαραίτητες πιστοποιήσεις
- Τη δραστηριότητα της επιχείρησης και κατά πόσο συμβάλλει στην
αύξηση της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων της Περιφέρειας Κεντρικής
Μακεδονίας
- Την εκπροσώπηση όσο το δυνατό περισσότερων Περιφερειακών ενοτήτων
της ΠΚΜ
- Τους εκθέτες οι οποίοι δεν έχουν ξανασυμμετέχει σε περίπτερο της
Περιφέρειας σε διεθνείς εκθέσεις.
Βασική προϋπόθεση για τη
συμμετοχή των επιχειρήσεων είναι τα προϊόντα τους να έχουν παραχθεί/τυποποιηθεί/μεταποιηθεί
εντός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς επίσης η επωνυμία της
επιχείρησης ή η ετικέτα της συσκευασίας των προϊόντων να μην παραπέμπουν σε άλλη
περιφέρεια.
Επίσης σας ενημερώνουμε ότι η
είσοδος των επισκεπτών στην έκθεση θα επιτρέπεται σύμφωνα με τα υγειονομικά
πρωτόκολλα που θα ισχύουν την περίοδο της διοργάνωσης της DETROP BOUTIQUE, ώστε
να πραγματοποιηθεί με απόλυτη ασφάλεια και εναρμόνιση με τα επιδημιολογικά και
υγειονομικά δεδομένα.
Οι Δηλώσεις συμμετοχής θα
πρέπει να αποστέλλονται συμπληρωμένες και υπογεγραμμένες στα email: g.karali@pkm.gov.gr ή dao@pkm.gov.gr.
Για οποιαδήποτε πληροφορία ή
διευκρίνιση για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας καθώς και για άλλες δράσεις
εξωστρέφειας και υποστήριξης του Τμήματος Προβολής Αγροτικών Προϊόντων, οι
ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 2313-330350 κα Γλυκερία
Καραλή, 2313-330428 κ. Γεώργιος Φανέλης και 2313-330395 κ. Γεώργιος
Γκανάτσιος.
Σου άρεσε; κάνε και εσύ Like στην αμερόληπτη ενημέρωση!